Jag har verkligen en riktigt seg dag idag. Eller? Jag har varit hemma och gjort “absolut ingenting” hela dagen och det är extremt ovanligt i mitt liv.
Det är konstigt det där, att ena dagen önskar man sig för allt i världen en liten paus, för att få andas och glo lite, men när det sedan dyker upp en dag då man inte har något speciellt planerat blir det rätt meningslöst att sitta och glo.

Jag vet att en dag som den här, då jag “inte får något vettigt gjort alls”, är bra för mig. Det är nästan så att jag planerat för att klämma in den här känslan mitt i allt, för att den behövs.

Visst, på min skala är en sån här dag händelselös, men jag har trots allt tagit två promenader med hundarna, marinerat kött, pratat i telefon med två personer, duschat, gjort nya cornrows och skött om katterna, tömt kattlådan, burit ut soporna, tömt diskmaskinen, fyllt på diskmaskinen, spillt ut kaffe, tvättat kläder, torkat golvet, en stol och köksbordet… Och så har jag jobbat någon timme hemifrån. På min skala en dag då jag gjort absolut ingenting.

Min stilla undran… Hur orkar jag med alla de andra dagarna när det är en dag varannan månad som ser ut som den här?
Jag bara orkar. Jag tänker inte på det. Ibland händer det att jag önskar mig en liten paus, så att jag får sitta och glo.